VVV’s verwachten geen problemen met toeristen door laag water op de Waddenzee: toeristen zijn gebeld om geschrapte overtocht om te boeken

[ad_1]

Rederij Wagenborg heeft toeristen geannuleerd die vrijdagmiddag een plek op de veerboot naar Ameland en Schiermonnikoog hadden geboekt. Vanwege extreem laag water zijn de reizen geannuleerd en zijn de tickets omgeboekt. De toeristeninformatiecentra op de Waddeneilanden verwachten geen grote problemen.

Volgens Rijkswaterstaat wordt extreem laag water in de Noordzee en de Waddenzee veroorzaakt door zeer sterke oostelijke wind, die het zeewater in westelijke richting wegblaast. Dit betekent dat er bij eb niet genoeg of geen water in de Waddenzee is om over te steken. De veermaatschappijen hebben hun dienstregeling aangepast en afvaarten geannuleerd. Vrijdag waren er extra veel diensten, omdat de herfstvakantie voor een deel van Nederland voorbij is en voor een ander deel nog maar net begint.

Auto’s

Wagenborg Passagiersdiensten, die naar Ameland en Schiermonnikoog vaart, vervoerde woensdag en donderdag al auto’s van eilandbewoners en toeristen van en naar Ameland. Volgens directeur Ger van Langen kunnen voetgangers gemakkelijk een andere afslag nemen, maar dan is er niet genoeg ruimte voor alle auto’s. Voor Schiermonnikoog en Vlieland geldt dit probleem niet, omdat toeristen daar niet met de auto mogen komen.

De VVV-kantoren adviseren alle vakantiegangers om de websites van de rederijen goed in de gaten te houden. Ook op sociale media worden aanpassingen van de vaartijden zo actueel mogelijk gerapporteerd, zeggen zij. Toeristen die vrijdagmiddag wilden vertrekken, moesten hun overtocht uren vervroegen of uitstellen. Vrijwel alle veerdiensten, vooral van Harlingen naar Terschelling en terug, werden vrijdagmiddag geschrapt.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *