Korfbalvereniging It Fean in ‘t nieuw: nieuwbouw van start

[ad_1]

Korfbalclub It Fean uit Surhuisterveen krijgt een nieuw onderkomen. En ook toekomstbestendig. Wethouder Jouke Spoelstra van Achtkarspelen gaf donderdag groen licht voor de bouw.

Met de onthulling van het bouwbord gaf wethouder Jouke Spoelstra formeel groen licht voor de realisatie. Bouwbedrijf Van Dijk start volgende week met de werkzaamheden aan de nieuwe vergaderruimte en kleedruimtes op het sportpark bij Blauknopke.

Capaciteit

De bouwplannen stonden niet op zichzelf. Vanwege de ontwikkelingen rond de inmiddels afgeronde bouw van beddenfabrikant AVEK en capaciteitsproblemen op het huidige sportpark It Ketting, hebben de gemeente en de korfbalclub een plan gemaakt voor de nieuwe huisvesting. Op sportpark Feanster Banen zijn inmiddels meer sportclubs gevestigd.

De installatiewerkzaamheden voor dit project worden uitgevoerd door installatiebedrijf DRS. De accommodatie is energieneutraal. In overleg met het bouwbedrijf en de installateur biedt de vereniging zelf een helpende hand. De levering wordt eind dit jaar verwacht. Ook komen er kunstgrasvelden. De eerste borrels en douches zullen voor het eerst vloeien tijdens het veldseizoen in het voorjaar van 2025.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *