Tweede Paasdag minder nat dan verwacht en vanaf volgend weekend ‘bovennormale’ temperaturen | Binnenland

[ad_1]

Paasmaandag belooft minder nat te worden dan de Eerste, maar vanmiddag kan de zon ook vaker doorbreken en blijft het nog wel even droog, meldt Weeronline.

Vanochtend is het bewolkt met wat regen in de regio en plaatselijk mist in het noorden, maar vanuit het zuiden komt droger weer en vanmiddag schijnt de zon af en toe. Volgens weerman Matthijs van der Linden wordt het in het westen 14 tot 16 graden warmer dan zaterdag, toen het kwik op 9 of 10 graden bleef. In het oosten en zuidoosten is het met 17 graden het warmst, in het Waddengebied en aan de noordkust wordt het met 10 tot 13 graden wat koeler door een matige noordoostenwind.

Vanmiddag ontwikkelen zich in het zuiden buien, die vanavond langzaam naar het noorden trekken. Mogelijk valt er een zwaardere bui met onweer en hagel, voorspelt de meteoroloog. Daarna blijft het nog een tijdje droog, zegt hij. Komende nacht daalt de temperatuur naar 6 tot 8 graden. In het zuiden neemt in de nacht de kans op lichte regen toe.

Minder nat

Voor Paasmaandag werd aanvankelijk een flinke hoeveelheid regen verwacht, maar volgens de laatste weermodellen valt de neerslag mee. Af en toe valt er regen, in het oosten kan het zelfs nog wat langer regenen, maar in de loop van de middag wordt het op een plaatselijk buitje na droog en schijnt af en toe de zon. “Dat maakt het mooi weer om te gaan wandelen”, aldus Van der Linden. Volgens hem wordt het bij een matige en vrij krachtige zuidwestenwind aan de kust 11 graden aan de noordwestkust tot 13 graden in het zuidoosten. “Heel normale waarden voor de tijd van het jaar.”

Dinsdag is het begin van de ochtend droog, op enkele plaatselijke buien na. Daarna vallen er steeds meer buien en kan het flink regenen, met opnieuw kans op onweer of hagel. Tussen de buien door kan het flink opklaren. De middagtemperatuur schommelt tussen 10 graden aan zee en 13 graden in het oosten. Volgens de meteoroloog zijn dit normale temperaturen voor begin april, maar door de harde zuidwestenwind voelt het frisser aan.

De rest van de week kunnen we ook elke dag buien verwachten met tussendoor wat zon. Met 13 tot 15 graden wordt het iets warmer, maar vanaf het eerste aprilweekend neemt de kans op bovennormale temperaturen van 15 graden en meer toe, voorspelt Van der Linden.


[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *