Schietpartij Finse basisschool: zeker drie kinderen gewond, schutter ook minderjarig | Buitenland

[ad_1]

updateDinsdag vond een schietpartij plaats op een school in Vantaa (Finland). Minstens drie kinderen raakten gewond, meldde de Finse politie. De vermoedelijke schutter is gearresteerd en eveneens minderjarig. Volgens de politie waren alle betrokkenen 13 jaar oud. Het onderzoek gaat door.

De Finse politie heeft omstanders gevraagd uit de buurt te blijven, binnen te blijven en de deur niet open te doen voor vreemden. Ouders hebben telefonisch contact gehad met hun kinderen, melden Lokale media. Er is veel onzekerheid en zorg. Sommige ouders probeerden de school binnen te komen, maar de politie moest ze terugsturen.

Het gaat om de Viertola-school, zo melden lokale media, een basisschool met ongeveer achthonderd leerlingen en ongeveer negentig medewerkers. De school heeft twee locaties, de schietpartij vond plaats in het Jokiranta-filiaal. De politie kreeg dinsdagochtend iets na 09.00 uur melding van het incident. Er zijn veel zwaarbewapende patrouilles en hulpdiensten ter plaatse.

Volgens lokale media zitten de leerlingen van de school nog steeds in de klas. De politie heeft verder geen informatie verstrekt over het gebruikte wapen, behalve dat het om een ​​vuurwapen ging. Over de toestand van de gewonden wil de politie nog niets zeggen.

Vice-burgemeester Katri Kalske zegt dat het crisisteam van de stad bijeen is gekomen. Volgens hem is de politie verder verantwoordelijk voor het verstrekken van informatie over de zaak. Om 13.00 uur geeft hij een persconferentie. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

De gemeente Vantaa ligt in het zuiden van het land, direct naast de hoofdstad Helsinki. De school biedt onder meer ook Zweedse taallessen en onderwijs voor gehandicapten.[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *