Emmen.Toen (394) | ‘Bij slager Blauw kreeg je als kind altijd een plakje worst’

[ad_1]

Voor de heer Hartsuiker uit Klazienaveen was het meteen duidelijk: “Op de foto van vorige week zien we de Weerdingerstraat waar mijn vader een kleermakerij had.”

Hartsuiker vervolgt: “Aan het begin van de straat vond je kapper Joling en daarnaast schoenenwinkel Krikke. Wij woonden er weer naast. Dat was van 1957 tot 1963. Aan het eind van de straat had slagerij Blauw een winkel. Het was een leuke tijd. Ik weet nog goed dat we urenlang konden spelen in de kozijnen van de timmerfabriek tegenover ons. Later kwam daar de Autorama bij en tegenwoordig zit er op dat terrein een Jumbo-supermarkt.”

Hetty Veenstra-Huizinga heeft zelf herinneringen aan deze straat: “Als kind kreeg je bij slager Blauw altijd een plakje worst. Ook Hemmen Automaterialen vond je hier en bij schoenmaker Krikke stonden de dozen tot aan het plafond. Wij gingen naar school 7 met veel kinderen die boven de winkels woonden.”

Dit is de plaats waar Anita Keizer werd geboren. “Om precies te zijn, boven Stoffen Van der Heide. Vervolgens zijn we verhuisd naar een ander gebouw boven Bronda, waar mijn vader manager was. Het was echt een leuke tijd!” Bronda was een groothandel in fietsen, bromfietsen en fietsonderdelen.

Bedankt iedereen voor de prachtige herinneringen. Hopelijk verschijnen ze deze week ook op de foto, gemaakt door Gerard van Erkelens. Herinneringen kunt u mailen naar: mail@persbureaumartinlaning.nl. U kunt ook bellen naar 06-51199666. Reageren kan ook altijd op onze Facebookpagina.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *