INKT op locatie met Valentijn de Heer


Schrijver en zorgmedewerker Valentijn de Heer is dinsdag 9 april te gast in boekhandel Van der Velde in Assen voor een nieuwe editie van INKT

.INKT is het programma van De Nieuwe Kolk in samenwerking met boekhandel Van der Velde, waarin lezers en schrijvers elkaar ontmoeten. Tijdens INKT vertelt De Heer alles over zijn meeslepende roman ‘Beste mevrouw Eva’.

‘Beste mevrouw Eva’ is het debuut van Valentijn De Heer (1986), die opiniestukken schrijft voor Het Parool en eerder korte verhalen publiceerde. INKT biedt de mogelijkheid om de auteur te ontmoeten en meer te ontdekken over het schrijverschap en het verhaal achter ‘Geachte mevrouw Eva’. Aansluitend verzorgt boekhandel Van der Velde de boekenverkoop, waarbij Valentijn de Heer zijn werk signeert.

Over ‘Geachte mevrouw Eva’

Elias woont met zijn ouders in een welvarende buurt. Als hij een verstandelijk gehandicapte broer krijgt, veranderen de toch al moeilijke relaties binnen het gezin. Zijn vader wordt steeds gewelddadiger en zijn moeder is machteloos om hem en zijn broer te beschermen. Elias neemt steeds meer de rol van ouder op zich. Buitenshuis behoudt hij de uitstraling van een gelukkig gezin. Een paar straten verderop vindt hij onderdak in het houten huis van een ouder echtpaar. Er ontstaat een band tussen hem en de oudere vrouw, Eva. Haar huis wordt zijn droomland, de plek waar hij voor altijd hoopt te blijven. Wanneer op een dag de kinderbescherming bij het gezin op de stoep staat, blijkt alles waar Elias zijn hoop op had gevestigd een illusie.

Meer informatie en tickets via dnk.nl/inkt

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *