Kunst en Cultuur 4-Daagse Midden-Drenthe nog groter van opzet. Bestaat daagt kunstenaars uit zich aan te meldenHet bestuur van de Kunst en Cultuur Vierdaagse Midden-Drenthe (KC4D) maakt enthousiast de Atelierroute bekend, die in september zal plaatsvinden. Artiesten kunnen zich weer inschrijven, ook nieuwe talenten zijn van harte welkom om mee te doen.

Remy van Tilburg is de nieuwe voorzitter en gaat voortvarend aan de slag: “De Atelierroute biedt het publiek niet alleen de mogelijkheid om kunst te bewonderen, maar ook om een ​​kijkje te nemen in de ateliers van de kunstenaars zelf. Het ontmoeten van de kunstenaars is makkelijk en laagdrempelig, waardoor bezoekers meer inzicht krijgen in het werk dat ze zien of ervaren.”

Groter publiek

Henk Jan Huiting heeft na zes jaar trouwe dienst plaats gemaakt voor Van Tilburg. Deze theatermaker heeft nieuwe ambities om door het integreren van verschillende kunstdisciplines een breder publiek aan te spreken: “Wij streven ernaar om kunst en cultuur in onze regio nog levendiger en toegankelijker te maken voor iedereen.”

Meer kunstdisciplines

Waar de Atelierroute zich de afgelopen jaren vooral richtte op beeldend werk, wil het KC4D dit jaar meer kunstdisciplines aan het publiek presenteren. De organisatie is op zoek naar kunstenaars uit alle disciplines, zoals muziek, dans, theater, film, beeldende kunst, architectuur, literatuur of nieuwe media. Of het nu gaat om zelfstandig werk of deelname aan een samenwerkingsproject met een andere kunstenaar, alles is toegestaan.

Om te registreren

Kunstenaars uit Midden Drenthe die willen deelnemen aan de Atelierroute op 7/8, 14/15 en 21/22 september kunnen zich aanmelden via bestuurkc4d@gmail.com. “Dit is een uitgelezen kans om werk aan een nieuw publiek te presenteren, andere kunstenaars te ontmoeten en deel uit te maken van een levendig cultureel evenement in Midden-Drenthe”, besluit Van Tilburg.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *