Man vergeet pizza in oven en valt in slaap, brandweer vindt hem op de bank in huis vol rook | Binnenland

[ad_1]

Een bewoner aan de Anemoonstraat in Sint-Michielsgestel had geluk met zijn oplettende buren. Ze sloegen zondagochtend alarm toen bij zijn huis de rookmelder afging. De brandweer trof de man slapend op de bank aan terwijl zijn huis blauw was van de rook. Hij zette een pizza in de oven en viel toen in slaap.

De buren hoorden zondagochtend rond 05.20 uur een rookmelder afgaan bij de naastgelegen woning. Zij kwamen onmiddellijk in actie en waarschuwden de hulpdiensten.

Toen de brandweer arriveerde, kwam er rook uit de woning. De brandweer ging naar binnen en trof de bewoner slapend op de bank aan. De woning stond op dat moment vol rook. De man had eerder een pizza in de oven gelegd en viel daarna op de bank in slaap.

Geluk

De man is naar buiten gebracht en in de ambulance gecontroleerd. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis en kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Volgens de brandweer had de man geluk. Zonder snel handelen van de buren had het anders kunnen aflopen.

De brandweer trof verkoolde resten van de pizza aan in de oven. Nadat de stoffelijke resten naar buiten waren gebracht, werd de woning geventileerd.

De buren hoorden zondagochtend rond 05.20 uur een rookmelder afgaan bij de naastgelegen woning en waarschuwden de hulpdiensten.
De buren hoorden zondagochtend rond 05.20 uur een rookmelder afgaan bij de naastgelegen woning en waarschuwden de hulpdiensten. © Sander van Gils / Persburo Sander van Gils

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *