Enatom haalt 900.000 op voor ‘virtuele snijzaal

[ad_1]

LUMO Labs, NOM en UNETI Ventures investeren samen 900.000 euro in Enatom, een spin-out van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

De investering stelt de startup in staat haar baanbrekende ‘virtuele ontleedkamer’ verder te ontwikkelen, waardoor studenten en zorgprofessionals wereldwijd de menselijke anatomie in ongekend detail kunnen bestuderen, onafhankelijk van locatie en tijd. Studenten en zorgprofessionals in verschillende Europese landen, waaronder Nederland, België en Oostenrijk, maken al gebruik van Enatom. Ook heeft het bedrijf al contact met diverse ziekenhuizen en universiteiten in andere delen van de wereld. De investering zal voornamelijk worden gebruikt om het ontwikkelings- en verkoopteam te laten groeien met als doel het product verder uit te breiden en de positie van Enatom in het medisch onderwijs verder te versterken.

Interactieve manier

“Wij willen anatomische kennis op een interactieve manier wereldwijd toegankelijk maken”, zegt Lusanne Tehupuring, CEO van Enatom. “Wij hebben ons ten doel gesteld om marktleider te worden in high-end 3D-visualisaties voor het trainen en opleiden van studenten/professionals in de gezondheidszorg. Als team zijn we enorm blij dat we deze gerespecteerde investeerders nu aan onze zijde hebben om onze doelen te bereiken.”

Voorbereidende werkzaamheden

Het product maakt gebruik van fotorealistische digitale representaties van echte menselijke exemplaren. Door het gebruik van zogenaamde ‘point-cloud-technologie’ ontstaan ​​nauwkeurige en gedetailleerde 3D-objectrepresentaties. Het gebruik van puntenwolken zorgt bovendien voor een naadloze streaming van complexe gegevens. Dankzij deze aanpak overtreft het product traditionele leermethoden in termen van toegankelijkheid en effectiviteit.

“Wij scannen de menselijke exemplaren met de grootste zorg. Het respect dat we tonen en de kennis die we hebben over de complexiteit van het menselijk lichaam positioneert ons als een betrouwbare partner voor onderwijsinstellingen”, zegt Fabian Debats, medeoprichter van Enatom.

Tristan Dikkers, vertegenwoordiger van NV NOM, prijst de technologische aanpak van de startup: “Dankzij de point-cloud-technologie van Enatom kunnen ze zeer realistische content aanbieden. Wij geloven dat Enatom de kloof tussen theorie en praktijk op het gebied van anatomieonderwijs kan overbruggen en zijn erg enthousiast om deel uit te maken van Enatoms reis.” Sven Bakkes, founding partner, LUMO Labs: “Enatom opereert op het kruispunt van twee van onze belangrijke impactdoelstellingen; kwaliteitsonderwijs en een goede gezondheid en welzijn. Onze investering in Enatom weerspiegelt onze overtuiging dat dit team van onvermoeibare, impactgedreven ondernemers het anatomieonderwijs wereldwijd kan en zal transformeren. Door dit te doen zullen ze de levens van velen verbeteren.”

Wadim de Boon, Investment Manager, UNETI Ventures benadrukt de bredere impact van het platform: “Realistisch anatomieonderwijs is essentieel voor verschillende medische opleidingen. Het 3D-fotorealistische platform van Enatom heeft de potentie om dit toegankelijker en efficiënter te maken. Wij denken dat dit waardevol zal zijn, omdat het indirect de druk van de afnemende zorgcapaciteit kan verlichten. We zijn blij om Enatom te helpen dat potentieel te realiseren.”

Deze investering volgt op eerdere financiering van G-Force Capital en Triade Investments voor de ontwikkeling en succesvolle validatie van de aanpak en technologie van Enatom, in samenwerking met onder meer UMCG, de Medische Universiteit van Wenen en het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AUMC).

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *