Feestcommissie stapt op, Plaatselijk Belang Twijzelerheide belegt extra ledenvergadering. ‘In ferfelende situaasje is it seker’

[ad_1]

Wat moet er nu gebeuren met Lokaal Belang Twijslerheide? Dat is de vraag nadat de partijcommissie aftrad. Er is een extra ledenvergadering gepland.

“In een penibele situatie, dat zeker”, zegt Bieuwe van Houten van Lokaal Belang Twijslerheide. Verder wil hij er niets over zeggen. “Maar ik heb gezegd dat ik er spijt van heb.”

Geruchten

Afgelopen vrijdag deelde de vereniging die de belangen van het dorp behartigt een verklaring. “Er gaan momenteel nogal wat geruchten rond in het dorp”, begint het het bericht op Facebook .

Het bericht gaat niet dieper in op wat die geruchten zijn. Maar duidelijk is dat de leden van de partijcommissie zijn vertrokken en dat zij hun activiteiten onder een eigen stichting willen voortzetten.

Dorpshuis

De volgende activiteit voor de afgetreden leden is de Happy Halloween bingo van aanstaande woensdag. Ze zeggen niet meer welkom te zijn in dorpshuis De Jister, dus verhuist het kinderfeestje naar de Hervormde kerk.

Dit lost de problemen voor de nieuwe stichting nog niet op. Er wordt nog gezocht naar ruimte voor kinderdisco’s, zo staat er een oproep op Facebook . ‘Ook mogen we geen gebruik maken van de onlangs gerenoveerde heidebasis.’

Extra bijeenkomst

Volgens de verklaring van Lokaal Belang kwam de breuk als een verrassing. Hoewel er ‘hier en daar wat strubbelingen’ waren, ‘hadden wij als bestuur het idee en zeker de intentie om samen tot een oplossing te komen.’

Het vertrek van de leden betekent niet dat Lokaal Belang nu zonder partijcommissie zit, benadrukt Bieuwe van Houten. “Wij hebben altijd onze eigen maaltijd.” Hiervoor worden nieuwe vrijwilligers gezocht.

Om de onenigheid bij te leggen organiseert Lokaal Belang op 4 december een extra ledenvergadering. ‘Wij willen iedereen er op wijzen dat de ledenvergadering alleen toegankelijk is voor leden.’

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *