PSV-coach Peter Bosz vindt dat lage klassering Lens vertekend beeld geeft: ‘Ik weet waartoe ze in staat zijn’ | Nederlands voetbal

[ad_1]

De lage ranking van RC Lens in de Franse voetbalcompetitie zegt Peter Bosz niets. “Het is een goede ploeg, een goede club”, zei de PSV-coach in aanloop naar de uitwedstrijd in de Champions League tegen de huidige nummer 15 uit de Ligue 1.

Lens behaalde 9 punten uit de eerste negen competitieduels. In de Champions League doet de club het aanzienlijk beter, met een gelijkspel bij Sevilla (1-1) en een overwinning op Arsenal (2-1).

“Ik weet waar ze toe in staat zijn”, aldus Bosz, die tot ruim een ​​jaar geleden in de Franse competitie werkte als coach van Olympique Lyon. “Met Seko Fofana en Loïs Openda zijn ze twee belangrijke spelers kwijtgeraakt, al hebben ze er met Elye Wahi een goede speler voor teruggekregen. Het blijft een goede ploeg die in een herkenbaar systeem speelt. Dat systeem spelen ze eigenlijk al sinds hun promotie.” drie jaar geleden.”

Wedstrijdcentrum
• Rekening hier het volledige programma van de Champions League.

Dankzij zijn verleden bij Lyon heeft Lens niet veel geheimen voor Bosz, zegt hij. “Voor mij is het duidelijk hoe ze spelen, in een 3-4-3-systeem dat op verschillende manieren kan worden geïmplementeerd. Het is kwaliteit wat er op het veld staat, maar we hebben ook bepaalde kwaliteiten. We proberen de ruimtes die ze geven te gebruiken.” weg, omdat ze ze weggeven.”

De belangrijkste vraag is wie Bosz als aanvallende middenvelder gaat positioneren. Malik Tillman leek lange tijd de voorkeur te hebben in de belangrijke wedstrijden op die positie, maar Guus Til maakt een sterke periode door. “In die positie hebben we veel keuze”, erkende Bosz. Jerdy Schouten en Joey Veerman zijn zeker van hun plek op het middenveld.

Ontbrekende kansen

PSV heeft na twee wedstrijden nog maar 1 punt. Bosz: “Daarom hebben we vanaf nu altijd een goed resultaat nodig, ook omdat Arsenal hier verloor. De kansen die we in Londen tegen Arsenal niet hebben benut, heeft Lens tegen hen in het eigen stadion wel benut. We willen winnen, ook hier morgen.”

Ook Olivier Boscagli blikte vooruit op de wedstrijd. “Lens is een kleine stad, maar de club is groot. Het wordt voor mij een bijzondere wedstrijd. Iedereen kent de bijzondere sfeer hier, we moeten er niet van onder de indruk raken en ons eigen spel spelen.”

Opmerking vindt u onderaan dit artikel. Alleen opmerkingen voorzien van een voor-en achternaam zijn geplaatst. Dat doen we omdat we een debat willen met mensen die staan ​​voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam aan verbinden. Iedereen die zijn of haar naam nog moet invoeren, kan dit doen door rechtsboven op onze site op ‘Inloggen’ te klikken.

Champions League-programma


Stand Champions LeagueBekijk hier onze video’s over de Champions League

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *