Vélo d’Or voor Demi Vollering en Jonas Vingegaard, Trophée Eddy Merckx naar Mathieu van der Poel | Sport

[ad_1]

Demi Vollering en Jonas Vingegaard hebben de Vélo d’Or 2023 gewonnen, de prestigieuze prijs voor de beste wielrenners van het jaar. Mathieu van der Poel ontving de Trophée Eddy Merckx voor de beste klassieker van het seizoen.

Dit jaar won Vollering onder meer de Tour de France Femmes, de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. De 26-jarige renner van Team SD Worx eindigde ook als tweede op het WK op de weg.

De 26-jarige Deen Vingegaard van Jumbo-Visma won dit seizoen voor de tweede keer op rij de Tour de France en won onder meer de Ronde van Baskenland en het Critérium du Dauphiné.

Van der Poel (28) won tijdens zijn werk voor Alpecin-Deceuninck de klassiekers Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix. Ook won hij goud op de Wereldkampioenschappen op de weg. De Belgische Lotte Kopecky, ploeggenote van Vollering bij Team SD Worx, ontving de prijs voor beste klassiekerrenner.

De Vélo d’Or, een initiatief van het Franse Vélo Magazine, wordt sinds 1992 uitgereikt en de winnaars worden bepaald door een jury bestaande uit wielerjournalisten. Vorig jaar ging de prijs naar Annemiek van Vleuten en Remco Evenepoel.

Mathieu van der Poel was niet aanwezig om de Eddy Merckx trofee in ontvangst te nemen.
Mathieu van der Poel was niet aanwezig om de Eddy Merckx trofee in ontvangst te nemen. © AFP

Bekijk hier al onze fietsvideo’s

Luister hier naar al onze fietspodcasts[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *