Wielerploeg Jumbo-Visma in zee met zwemcoach Jacco Verhaeren | Sport

[ad_1]

Jumbo-Visma heeft haar personeel versterkt met een opvallende naam. De wielerploeg gaat samenwerken met zwemcoach Jacco Verhaeren, die in het verleden een belangrijke rol speelde in de successen van onder meer Pieter van den Hoogenband, Inge de Bruijn en Ranomi Kromowidjojo. Hij gaat de functie combineren met zijn baan als bondscoach van de Franse zwemmers.

De 54-jarige Verhaeren gaat de performancestaf adviseren en assisteren en op de achtergrond een aantal processen ondersteunen. “Kennisdeling is de reden voor deze samenwerking”, zegt hij. “Ik wil het wielrennen beter leren kennen en zal mijn inbreng leveren op het gebied van prestatieprocessen en training.”

De succescoach benadrukt dat het geen fulltime functie betreft. “Want ik zet me voor de volle honderd procent in voor de Franse zwemploeg in aanloop naar de Olympische Spelen. Maar ik wil graag wat licht werpen op de huidige prestatieaanpak van Jumbo-Visma. Ik vind het leuk om mee te mogen kijken en mee te denken binnen de meest succesvolle wielerploeg ter wereld. Dat doe ik ‘met mijn zwembril op’. Wat Team Jumbo-Visma ermee doet, is dan aan hen.”

Plugge is blij met Verhaeren

Algemeen directeur Richard Plugge verwacht veel van de kruisbestuiving tussen twee sporten. “Na ons beste seizoen ooit is het voor ons belangrijk dat we blijven zoeken naar verbetering en nieuwe inzichten. We starten met een bescheiden samenwerking, die hopelijk in de toekomst tot meer zal leiden.”

Bekijk hier al onze fietsvideo’s

Luister hier naar al onze fietspodcasts[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *