ManUnited-talent Garnacho hangt schorsing boven hoofd na ‘racistisch’ bericht over Onana, doelman reageert | Buitenlands voetbal

Manchester United-aanvaller Alejandro Garnacho riskeert een schorsing. De 19-jarige speler plaatste op X een bericht over doelman Andre Onana met twee emoji’s van een gorilla. Het bericht is nu verwijderd.

Onana zorgde ervoor dat Manchester United dinsdagavond een 1-0 overwinning boekte in de Champions League tegen Kopenhagen. De voormalig Ajax-doelman redde diep in blessuretijd een penalty van Jordan Larsson. Garnacho vierde die redding met een post op sociale media met een foto van Onana en twee gorilla-emoji’s.

Klinkt onschuldig, maar kan geïnterpreteerd worden als racisme. Dat meldt de Engelse voetbalbond De Atletiek contact opgenomen met Garnacho. Hoewel hij het bericht snel verwijderde, riskeert hij een schorsing. Over de ernst van eventuele straffen is niets bekend.

De 19-jarige Argentijn speelde bijna dertig minuten tegen Kopenhagen. Onder Erik ten Hag moet Garnacho het vooral doen met invallers.

Onana reageert

De hoofdrolspeler heeft inmiddels op sociale media gereageerd op het bericht. “Ik weet precies wat Garnacho bedoelde met die emoji’s: kracht. Verder kan deze zaak niet gaan”, zegt de doelman, die ook zegt dat andere mensen niet moeten bepalen waar hij door beledigd moet worden.