Max Verstappen voorzichtig op één van zijn favoriete circuits: ‘Onze auto is minder goed in langzame bochten’ | Sport

[ad_1]

Max Verstappen verwacht niet dat hij de Grand Prix van Mexico gemakkelijk zal winnen. De Nederlander was de afgelopen jaren zeer succesvol op het Autódromo Hermanos Rodriguez, maar trekt hieruit geen conclusies.

“Persoonlijk denk ik niet dat dit ons beste circuit zal zijn”, analyseert hij voorafgaand aan het weekend in Mexico-Stad. “Dat baseer ik op het gedrag van onze auto dit jaar. Het is niet fijn in de bochten waar je met lage snelheid doorheen gaat. Ik verwacht dan ook zeker dat het een spannende strijd gaat worden in de kwalificatie, als het om één ronde gaat. Met Mercedes , maar ook met Ferrari en McLaren.”

Verstappen won de afgelopen twee edities van de Grand Prix van Mexico en deed dat ook in 2017 en 2018. Het circuit is dan ook één van zijn meest favoriete. Alleen op het circuit van Spielberg in Oostenrijk won hij vaker. “Maar de auto is elk jaar anders”, legt hij uit. “Het gedrag en de kenmerken van de auto veranderen. Je kunt niet zomaar zeggen dat we de afgelopen jaren ergens snel zijn geweest en daarom zijn we daar weer. De auto’s transformeren en ik denk dat die van ons anders functioneert dan vorig jaar.”

In het verleden had Red Bull in Mexico City ook een voordeel omdat de Honda-motor goed tegen de hoogte kon. De stad ligt immers op 2240 meter boven zeeniveau. “Tegenwoordig zijn steeds meer teams goed op de hoogte”, legt Verstappen uit. “Een paar jaar geleden hadden we op dat gebied een voorsprong, maar veel andere teams hebben inmiddels de problemen opgelost die ze hadden met hun motoren op hoogte.”

Uitslag, klassement en programma
kijk hier de uitslag van de Grand Prix vanaf dit jaar, de stand in het algemeen klassement En het programma voor de rest van het seizoen.Formule 1 seizoensklassement 2023


Kalender Formule 1
[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *