One killed, two missing after boat capsizes in Noord-Brabant


Bij Dinteloord kapseisde dinsdagmiddag een boot. Er wordt aangenomen dat één persoon is overleden, twee anderen worden nog steeds vermist. Volgens Omroep Brabanthet incident betrof een kleine recreatieve vissersboot.

Het Regionaal Veiligheidsbureau West- en Midden-Brabant maakte kort voor 18.15 uur bekend dat één persoon uit het water is gehaald en dat er drie personen vermist zijn. Om 19.00 uur werd bevestigd dat één persoon was overleden en dat er twee mensen werden vermist.

Volgens het regionale veiligheidsbureau waren er vier mensen op de boot.

Het incident vond plaats nabij de botenhaven in Dinteloord, Noord-Brabant. De stad ligt vlakbij de grens van de provincies Zeeland en Zuid-Holland en vlakbij het historische Fort Sabina. De boot kapseisde in een watermassa die bekend staat als het Volkerak, een deel van de Rijn-Maas-Scheldedelta.

Uit gegevens van de hulpdiensten blijkt dat kort na 16.30 uur eerstehulpverleners ter plaatse zijn gestuurd. Een aanzienlijk aantal politieagenten, brandweerlieden en paramedici zijn gestuurd. Twee traumateams zijn per helikopter ter plaatse gestuurd. Ook duikteams van de brandweer waren ter plaatse aanwezig. Er werd gezien dat een zoek- en reddingshelikopter van de Nederlandse Kustwacht het watergebied direct ten westen van de botenhaven doorzocht.

Kort voor 17.00 uur was de situatie opgeschaald naar een groot waterongeval en werd uitgeroepen tot een regionale Grip 1-noodsituatie. Bij een Grip 1-noodgeval moeten alle hulpverleners onder één incidentcommandant werken.

De oorzaak van het ongeval werd niet onmiddellijk onthuld. Meer informatie over het incident kon de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant niet geven.

In de periode vlak na het ongeval kende het gebied aanhoudende windsnelheden van zo’n 30 kilometer per uur met windstoten tot 42 kilometer per uur.Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *