Teze keeps PSV in the race with a late equalizer against Sevilla

De terugkeer van PSV in de Champions League is tot nu toe geen succes. De nog ongeslagen koploper van de Eredivisie kon Sevilla dinsdag op eigen veld niet verslaan: het 15e elftal van Spanje: 2-2. Dankzij een doelpunt diep in de blessuretijd is PSV na twee wedstrijden nog steeds in de race om de laatste zestien te bereiken.

PSV wilde laten zien dat ze op het hoogste niveau van Europa kunnen spelen na een pijnlijke nederlaag in Londen tegen Arsenal. Manager Peter Bosz offerde verdediger Armel Bella-Kotchap en middenvelder Ismael Saibari op ten opzichte van de ploeg die tegen Arsenal speelde. Andre Ramalho en Malik Tillman, die afgelopen weekend tegen Volendam (3-1) zijn eerste start maakten, kregen de voorkeur om te starten.

Na een trage start probeerde PSV het initiatief te nemen in de wedstrijd. Veel kansen leverde het niet op. Luuk de Jong zag zijn schot voor doel geblokt worden en ook de aanvoerder kopte er eentje over. Sevilla, dat zich begon te verbeteren na een slechte start in de Spaanse competitie, bood daar niet veel voor terug. Na een fout van PSV-verdediger Ramalho kreeg Dodi Lukebakio in de 39e minuut een goede schietkans. Zijn schot ging over het doel. Kort daarvoor had Ramalho gescoord vanuit buitenspelpositie.

Ramalho maakte aan het begin van de tweede helft twee fouten. Eerst speelde de Braziliaan in de 52e minuut de bal naar Adria Pedrosa. De verdediger liep vrij richting het doel en scoorde. Scheidsrechter Daniele Orsato keurde het doelpunt af vanwege handbal. Direct daarna laat Ramalho aanvaller Youssef En-Neysiri van achter zijn rug gaan. De lat redde PSV, dat via Tillman en Noa Lang ook grote kansen miste.

Sevilla sloeg halverwege de tweede helft toe. Oud-Eredivisiespeler Nemanja Gudelj schoot de bal na een assist van Sergio Ramos hoog en hard in het doel: 0-1. PSV duwde terug, maar het wilde niet vallen voor de thuisploeg. Tot de 86e minuut, toen Luuk de Jong een strafschop omzette (1-1). Direct na de aftrap scoorde Sevilla opnieuw. Dit keer was Bella-Kotchap, de vervanger van Ramalho, niet scherp genoeg en kon En-Neysiri scoren. Een nieuwe nederlaag leek onvermijdelijk totdat Teze kort voor tijd de bal binnendrong: 2-2.