Arne Slot ziet dat Feyenoord zichzelf tekort doet in Madrid: ‘Dit is wel een les’ | Nederlands voetbal

[ad_1]

met filmpjeArne Slot zag dat Feyenoord zichzelf niet beloonde op bezoek bij Atlético Madrid in de Champions League. Hoewel de trainer trots was op zijn ploeg, had hij niets met de Rotterdammers een 2-3 nederlaag in Madrid.

“Op dit moment overheerst nog steeds de pijn van de nederlaag”, zegt Slot tegen Ziggo Sport. “Als je later terugdenkt aan hoe wij ons hier hebben gepresenteerd, kunnen we daar met trots op terugkijken. We waren goed aan de bal, ik ben heel tevreden over de manier waarop we via voetbal kansen creëerden. Maar we hebben ook de les gehad dat, ook al ben je misschien beter aan de bal, de wedstrijd in het strafschopgebied wordt beslist.”

Slot zag dat zijn ploeg tot de laatste minuut van de wedstrijd doordrukte. “Normaal gesproken zou ik thuis de tv uitzetten als Atlético tien minuten voor tijd op voorsprong staat, dan is er geen kans. Maar we kregen toch kansen. Ik stond er versteld van hoe de Atlético-spelers zo rustig hun doel bleven verdedigen.”

Bekijk hier de terugblik op Mikos Gouka en Slot:

Zerrouki

“Het is geweldig als je zo uitspeelt bij Atlético Madrid”, zei Ramiz Zerrouki voor de camera van RTL 7. “Alleen kregen we op cruciale momenten drie doelpunten tegen, dat is heel frustrerend. Dan sta je met lege handen.” ‘De doelpunten kwamen tot stand na fouten van de uitploeg.’Voetbal bestaat uit fouten, daar worden de meeste doelpunten gescoord.’

Zerrouki keek trots naar zijn team. “We hebben moedig gevochten en gevoetbald. Maar het laat alleen maar zien wat voor soort team ze hebben, dat heel weinig voor hen genoeg is. De volgende keer moeten we niets weggeven. Op zo’n podium hebben we moed getoond, daar kunnen we vertrouwen uit halen. Het was gewoon niet genoeg. Het geeft ons de bevestiging dat we het ook op dit niveau kunnen laten zien.”

Bekijk hier het overzicht:

De Algerijn begon de afgelopen weken altijd op de bank, maar nam tegen Atlético de plaats in van Yankuba Minteh. “Dat was wel een beetje een verrassing, want ik heb de afgelopen weken niet gespeeld. Maar ik voel het vertrouwen, dus ik was niet helemaal verrast. Ik was blij met de keuze.”

Wedstrijdcentrum
• Rekening hier het volledige programma van de Champions League.


Bekijk hier onze video’s over de Champions League

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *