Joshua Zirkzee helpt Bologna aan punt tegen Inter, AC Milan neemt koppositie over met Giroud op doel | Buitenlands voetbal

met filmpjeAC Milan heeft de koppositie in de Serie A overgenomen van Internazionale. De ploeg van Nederlands international Tijjani Reijnders won de uitwedstrijd bij Genua met 0-1 dankzij een laat doelpunt van invaller Christian Pulisic. Beide doelmannen kregen diep in blessuretijd een rode kaart.

Door de overwinning komt Milan op 21 punten, twee punten meer dan rivaal Internazionale. De stadsrivaal gaf eerder op zaterdag in San Siro een 2-0-voorsprong weg tegen Bologna en speelde 2-2 gelijk.

Geen van beide ploegen wist indruk te maken tijdens de eerste helft in Genoa. Na rust was Milan-invaller Rafael Leão dicht bij een doelpunt, maar keeper Josep Martínez redde knap op zijn kopbal. Aan de andere kant van het veld stopte Mike Maignan een gevaarlijke inzet van Radu Dragusin. Pulisic zette Milan drie minuten voor tijd op een 1-0-voorsprong met een schot uit de turn.

Maignan kreeg vervolgens in de laatste minuut van de blessuretijd een rode kaart na een wilde actie. Omdat Milan al vijf wissels had doorgevoerd, moest spits Olivier Giroud de keepershandschoenen aantrekken. Vervolgens zag hij de afgeweken vrije trap van Albert Gudmundsson op de lat belanden. Martínez, de doelman van Genoa, was naar voren gekomen en kreeg ook een rode kaart na een tweede gele kaart.

Bij Milaan speelde Reijnders de hele wedstrijd, de Surinaams international Ridgeciano Haps werd in blessuretijd gewisseld bij Genoa.

Internazionale verspeelde punten tegen Bologna in San Siro in Milaan. De koploper van de Serie A kwam niet verder dan 2-2 tegen Oranje. De 22-jarige Nederlander Joshua Zirkzee zette de eindstand op het bord.

Internazionale leek een zorgeloze middag voor de boeg te hebben, nadat Francesco Acerbi en Lautaro Martínez binnen een kwartier op een 2-0-voorsprong waren gekomen. Voor Martínez was het al zijn tiende doelpunt in acht wedstrijden. Riccardo Orsolini maakte het even later weer spannend door een strafschop te scoren, 2-1. Zirkzee scoorde in de 52e minuut de gelijkmaker met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied.

Joshua Zirkzee (m) viert zijn gelijkmaker in San Siro.
Joshua Zirkzee (m) viert zijn gelijkmaker in San Siro. © AFP

Bij Internazionale werd Nederlands international Denzel Dumfries tien minuten na rust gewisseld. Stefan de Vrij en Davy Klaassen bleven op de bank. Naast Zirkzee stond ook Sam Beukema in de basis bij Bologna. Oussama El Azzouzi en Sydney van Hooijdonk kwamen in de slotfase in het veld.

Juventus wint de derby van Turijn

Juventus won de derby van Turijn met 2-0. Federico Gatti en oud-Ajacied Arkadiusz Milik scoorden na rust tegen Torino voor de ploeg van trainer Massimiliano Allegri.

Voor de 25-jarige Gatti, die lange tijd op een lager niveau speelde, was het zijn eerste doelpunt in de Serie A. Na een acrobatische inzet van Moise Kean scoorde de verdediger in twee instanties een rebound. Invaller Milik kopte in de 62e minuut een hoekschop via zijn schouder in het doel. Bij Juventus bleef de Nederlander Dean Huijsen op de bank, Perr Schuurs speelde de hele wedstrijd voor Torino.

Dankzij de overwinning staat Juventus twee punten achter koploper Internazionale, dat eerder op zaterdag met 2-2 gelijk speelde tegen Bologna. Inter heeft negentien punten, twee punten meer dan Juventus. AC Milan heeft 18 punten en kan later op zaterdag op voorsprong komen als het van Genoa wint.