Nachtmerrie voor Enschedeërs na onterechte veroordeling over zorgbureau: ‘Ik was een fraudeur, leugenaar, allochtoon, onbelangrijk’ | EnschedeZe verloren hun huis en hun auto’s. Maar dat was nog lang niet het ergste, zeggen Rihma Lahdo en Kamil Yousef uit Enschede. De twee voormalig directeuren van het failliete zorgbureau CareFree Twente vertellen over de donkerste periode uit hun leven. ‘Je wilt bewijzen dat je gelijk hebt, maar niemand luistert.’

“Eindelijk gerechtigheid”, zegt Kamil Yousef met een glimlach op zijn gezicht. De uitspraak van de rechtbank in Arnhem van vorige week voelt voor beide oud-directeuren als een vrijspraak. Hun zorgbureau specialiseerde zich in de zorg voor Syrische en Arabische ouderen en ging failliet. Maar dat lag niet aan onbehoorlijk bestuur, zo blijkt uit de uitspraak in hoger beroep.

Lahdo en Yousef worden bevrijd van een zware last. Dit betekent dat de onrechtmatige veroordeling van tafel is. Wat overblijft is de pijn, de onmacht en de vernedering. “Het voelde alsof ik werd uitgekleed. Het was onmenselijk”, zegt Lahdo.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *