Opvallend: deze 150 jaar oude hoefsmederij in Zwolle is óók een woning en staat te koop | Zwolle

[ad_1]

indebuurt.nlJe opent de deur en bevindt je in een oude hoefsmid. Kun je het je voorstellen? In Zwolle zou dit zomaar werkelijkheid kunnen worden. En zodra je één deur verder loopt, kom je in een totaal andere wereld terecht…

Een hamer, tang, hoefijzer, het jaartal 1885 en de tekst ‘JH Eijhusen en Zn’. Aan de gevel van het pand aan de Thomas a Kempisstraat 38 is te zien dat je voor een oude smederij staat. Net als het houten dak. Beneden werden vroeger de paarden vastgezet in de hoefstal, zodat de hoefsmid met een touw het been van een paard optilde. 1885 verwijst naar het jaar dat Eijhusen een smederij in het gebouw begon. Daarvoor werd het ook eeuwenlang als herberg gebruikt.

Kopen? Smederij blijft

De bijna 150 jaar oude smederij en bijbehorend gereedschap zijn nog geheel intact. En dat blijven ze ook. Als u het huis koopt, bent u verplicht de oude smederij te behouden. Als je de smederij uitloopt, waan je je in de wereld van nu, want de rest van de woning is door de huidige bewoners gemoderniseerd en gerenoveerd. De woonkamer bestaat uit een stalen deur met een witte vloer en de houten balken van het plafond zijn wit. Tevens bevindt zich aan de achterzijde een glazen uitbouw, waar zich onder andere de keuken bevindt.

Ook een achtertuin

Meer nieuwe en oude details in het monumentale pand vindt u hierboven. Overal zijn de oude houten balken zichtbaar. Bijvoorbeeld in de drie slaapkamers en badkamer, waar je een moderne inloopdouche vindt. Ook fijn: er is een achtertuin op het zuiden. De ruimte is bestraat en is tien meter diep en 7,5 meter breed.

De vraagprijs

Geïnteresseerd? Het huisje inclusief hoefsmid staat te koop voor 550.000 euro. Voor dat geld krijg je 109 vierkante meter ruimte, een perceel van 143 vierkante meter, drie slaapkamers, een badkamer en twee toiletten. Het gebouw is monumentaal en beschikt daarom niet over een energielabel.

Benieuwd hoe het huis met de oude smederij eruit ziet? Bekijk de foto’s:

De winkel van de hoefsmid


De winkel van de hoefsmid


De woonkamer


De eetkamer


De verlenging


De keuken


Een van de slaapkamers


Een van de slaapkamers


De badkamer


De achtertuin


De achtertuin


De winkel van de hoefsmid


Wil je verder kijken?

Bekijk meer foto’s en informatie via de Funda-pagina.Dit is een artikel van in de Zwolse buurt. Op indebuurt.nl lees je over mooie plekken, nieuwe winkels, inspirerende bewoners en ondernemers, eten en drinken, wonen en uitgaan. En alles over jouw stad!

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *