Vanuit je auto fruitresten in de berm gooien, mag dat? | Auto

[ad_1]

auto-expertHet lijkt zo onschuldig: een appel achter het stuur eten en de rest in de berm gooien voor de vogels. Maar mag dat eigenlijk wel, vraagt ​​lezer Laura van Luin. Onze auto-expert Niek Schenk geeft het antwoord.

Vragen: ‘Nadat ik deze week een appel in de auto had gegeten, heb ik de kern door het autoraampje in de berm gegooid. Terug naar de natuur, dacht ik. Maar mag dat?’

Autoredacteur Niek Schenk antwoordt: ‘Nee, dat mag niet. In de wet staat duidelijk dat je geen afval mag achterlaten waar het niet thuishoort. En er wordt geen onderscheid gemaakt tussen fruit of ander afval. Hiervoor kunt u een boete krijgen.

Het verschilt uiteraard in hoeverre je het milieu belast. Een appel gaat niet heel lang mee, maar het duurt bijvoorbeeld twee jaar voordat een bananenschil door de natuur is afgebroken. En een sigarettenpeuk blijft daar zelfs voor altijd zitten.

Jij hebt de kant van de weg gekozen. Dat lijkt misschien een meer verantwoorde plek dan zomaar fruitresten ergens op straat of langs de weg gooien, maar als je etensresten achterlaat op plaatsen in de buurt van verkeer, zullen dieren ze opzoeken en wennen aan het feit dat er voedsel te vinden is. naast bewegend autoverkeer. Dit kan ertoe leiden dat nog meer dieren worden gedood, wat nu al een probleem is.

Verder zie je soms dat automobilisten midden op de weg, tussen het overige verkeer, iets uit het raam gooien. Een dergelijke actie kan ronduit gevaarlijk zijn voor de verkeersveiligheid. Een brandende kont of het inpakken van een hamburger: andere weggebruikers kunnen uit angst remmen of een stuurfout maken, met alle gevolgen van dien. Kortom, het is beter om alles bij je te hebben in de auto en gewoon te wachten tot je bij een prullenbak komt.’

Onze autoredacteur Niek Schenk beantwoordt wekelijks lezersvragen. Mail uw vraag naar auto@dpgmedia.nl


Bekijk hieronder onze automotive- en mobiliteitsvideo’s:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *