Josip Sutalo bespreekt Ajax-crisis en reageert op kritiek van Marco van Basten | Nederlands voetbal

[ad_1]

Marco van Basten zat er onlangs in Ziggo Sport-programma Rondo kritisch over het spel van Sutalo. De voormalig topspits verweet de Ajacied bovendien dat hij geen Engels of Nederlands spreekt.

Het medium beweert dat Sutalo zich zeker uit de voeten kan in het Engels. De centrale verdediger zelf houdt zich onopvallend en toont alleen maar respect voor Van Basten. “Ik ben te jong om me hem te herinneren, maar van wat ik hoorde was hij een geweldige spits, een van de beste ter wereld. Hij is een icoon van Ajax en ik weet zeker dat ik hem niet zal teleurstellen met mijn spel en dat Ik zie hem in Amsterdam.”

Sutalo is vanwege de interlandbreak een tijdje weg uit Amsterdam. Hij hoopt snel op verbetering bij de ploeg van trainer Maurice Steijn. “Het is duidelijk dat we in een soort crisis zitten. We zijn ons er allemaal van bewust dat de resultaten niet op het niveau van Ajax liggen, het is aan ons om dat op te lossen.”

Sutalo, die overstapte van Dinamo Zagreb, heeft geen spijt van zijn transfer. “Ik heb voor Ajax gekozen omdat ik denk dat dit voor mij de beste optie is. Omdat het een grote club is. Ik weet zeker dat ik geen fout heb gemaakt.”

De Kroaat blijft strijdlustig. “Dit is een crisis die bij elke club voorkomt. Ik ben er zeker van dat Ajax binnenkort weer is waar het moet zijn.” Ajax staat momenteel zestiende in de Eredivisie met vijf punten uit zes wedstrijden.De Amsterdammers hebben twee wedstrijden minder gespeeld dan de meeste clubs.

Sutalo neemt het donderdag in Osijek met Kroatië op in de EK-kwalificatie. Zondag staat een uitwedstrijd tegen Wales op het programma.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *