Hitserie Oogappels wint nipt Gouden Televizier-Ring 2023: ‘Helemaal niet verwacht’ | Show

[ad_1]

Met filmpjeDe NPO-hitserie Oogbollen won donderdagavond de Gouden Televizier-Ring 2023. Topsporter Femke Bol reikte de prijs uit aan het programma, dat B&B vol liefde En de Oranjezomer nipt verslagen.


Leon van Wijk en Dennis Jansen


Laatste update:
12-10-23, 23:33

Op verschillende plekken in Koninklijk Theater Carré klonk gejuich toen de winnaar van de Gouden Televizier Ring bekend werd gemaakt. Maar de meeste uitbundigheid was logischerwijs onder de castleden van Oogbollen zelf, waar geschreeuw klonk, vuisten werden gebald en grote grijns zich van oor tot oor uitstrekte. De jarige directeur Will Koopman (67) reageerde emotioneel op de winst. “Dit had ik dus totaal niet verwacht. Ik houd er echt van.”

Daar moesten ze een tijdje op wachten. De populaire dramaserie over vier families, die drie jaar geleden werd genomineerd voor de Zilveren Nipkow Schijf, is sinds 2019 te zien en is aan zijn vijfde seizoen bezig, terwijl een zesde is besteld.

Will Koopman met de cast van Oogappels.
Will Koopman met de cast van Oogappels. © ANP

Angela de Jong: ‘Fenomenale serie’

“En terecht Oogbollen heeft de Gouden Televizier Ring gewonnen”, reageert tv-columnist Angela de Jong. “Het is een fenomenale serie die heel dicht bij de kijker staat. Kwaliteit wordt beloond. Ook vind ik het mooi voor al het jonge acteertalent dat de kans krijgt zich te ontwikkelen en in deze serie in de spotlight te staan.”

De overwinning van Oogbollen is een ongekend succes voor omroep BNNVara, die daarna voor de vierde keer op rij een winnend programma aflevert Ik zie je gewoon hier (2022), De kinderen van Ruinerwold (2021) en Over mijn Lijk (2020).

Noa Vahle en haar kruiwagen

Op de vermakelijke gala-avond, die veel gezelliger was dan voorgaande jaren met debuterend presentator Peter Pannekoek (naast vaste man Jan Smit), gaf tweevoudig winnaar van het Eurovisie Songfestival Loreen een optreden. Met het nummer Volg mijn pen zangeres Karsu Dönmez bracht het publiek in de zaal en de kijkers thuis een ode aan de vorig jaar overleden tv-acteurs en tv-presentatoren.

De Televizier-Ring Impact ging naar het afscheidsconcert van Rob de Nijs, Hélène Hendriks ontving de prijs uit handen van Ruud Gullit in de categorie Televizier-Ring Presentator, terwijl Weg naar Vegas veroverde de Televizier-Ring Jeugd. Bertrie Wierenga werd uitgeroepen tot beste acteur en in de categorie Online Video Series ging de Ring naar Politie 24/7 en Noa Vahle werd gekroond tot talent van 2023.

Ze bedankte haar beroemde familie: “Bedankt voor de kruiwagen”, grapte ze. “Ik maak het zelf maar één keer.” Ondanks haar memorabele werkjaar ziet Vahle zichzelf niet snel “een heel grote andere stap” zetten, vertelt ze op deze site. “Ik vind waar ik nu sta gewoon geweldig en ik wil me gewoon op dat gebied ontwikkelen.” Haar hart ligt bij de sportverslaggeving; of ze dat ooit zelf zijn de Oranjezomer Zie presenteren? “Daar ben ik nog niet mee bezig. Wat ik nu doe vind ik echt fantastisch.” Eén ding weet de presentatrice zeker: de prijs komt op een prominente plek in haar huis te staan. “Dan kan ik er goed naar kijken.”

Hélène Hendriks en Noa Vahle, Will Koopman met de cast van Oogappels, Jet de Nijs en Bertrie Wierenga.
Hélène Hendriks en Noa Vahle, Will Koopman met de cast van Oogappels, Jet de Nijs en Bertrie Wierenga. © BrunoPress

Herbeleef de avond in ons liveblog:

22:14
Gisteren

De winnaar is, met 39 procent van de stemmen:

“Dit had ik helemaal niet verwacht”, zegt een emotioneel regisseur Wil Koopman. “Ik vind het echt geweldig.” De cast van de serie bestaat vooral uit jonge talenten die om haar heen op het podium staan. Ze vraagt ​​applaus voor hen: “Zonder die geweldige cast kan ik echt niets.”

Welk programma dacht ze dat zou winnen? ,,Ik dacht B&B vol liefde”, vertelt ze op deze site. “Omdat ik het een heel leuk programma vond en het erg populair is.”

22:13
Gisteren

Nationale heldin en topsporter Femke Bol kent hem de Gouden Televizierring 2023 toe. Nog één keer de genomineerden:

🌟 B&B vol liefde (RTL4)

🌟 De Oranje Zomer (SBS6)

🌟 Oogbollen (NPO 1, BNNVara)

Dit voorspelden bezoekers van AD.nl:

De resultaten van onze enquête.
De resultaten van onze enquête. © AD

22:09
Gisteren

Het moment waar veel fans in binnen- en buitenland naar uitkijken: de wereldpremière van de nieuwe single Is het liefde? van tweevoudig Eurovisie Songfestivalwinnaar Loreen. Het is maar een klein onderdeel, want ze gaat in op de hit die ze afgelopen mei uitbracht schreef geschiedenis: Tatoeëren.

Ze heeft niet veel nodig. Loreen staat alleen op het podium en haar krachtige stem galmt door Carré.

Loreen.
Loreen. © NPO

22:08
Gisteren

Peter Pannenkoek introduceert de meest spraakmakende tv-momenten van het jaar. Het moment waarop Max Verstappen zijn tweede WK-titel won, eindigt op nummer 1.

22:07
Gisteren

De lijnen zijn gesloten.

Binnenkort weten we wie de winnaar wordt van de Televizier-Ring 2023.

22:02
Gisteren

‘Reken er maar niet op, Jet,’ zei hij Rob de Nijs (80) vandaag tegen zijn vrouw. En daar is ze dan met de prijs. Zelf is hij er niet vanwege zijn gezondheid; De Nijs lijdt aan Parkinson.

“Deze prijs is een bekroning van zijn carrière, wat een eer, dank je wel”, zegt ze. “Hartelijk dank aan al onze trouwe fans van de afgelopen 60 jaar. Dankzij jou kon hij dit doen.”


21:58
Gisteren

Over impact gesproken: Rikkie Kollé, de eerste transgender die tot Miss Nederland is verkozen, reikt de prijs uit. De winnaar is:

🏆 Afscheidsconcert Rob de Nijs

21:57
Gisteren

Rik van de Westelaken, die vorig jaar samen met Jan het gala presenteerde, is enigszins aanwezig. Met Hila Noorzai maakt hij een bijzondere Eén vandaag om de genomineerden voor de Televizier-Ring Impact voor te stellen. Die zijn:

🌟 Afscheidsconcert Rob de Nijs (Omroep Max)

🌟 Koop zonder te kijken (RTL4)

🌟 Undercover in Nederland (SBS6)

21:56
Gisteren

Zo zie je maar, je kunt nog steeds 1,4 miljoen volgers op Instagram hebben zoals Monica Geuze, maar daarmee kom je nergens. De winnaar is…

🏆 Politie – Politie 24/7

21:54
Gisteren

De Gouden Televizier Ring Online Videoserie wordt uitgereikt. De genomineerden zijn:

🌟 Monica Geuze – Vloggen

🌟 NPO3 – FOMO-show

🌟 Politie – Politie 24/7

21:48
Gisteren

“Ooh shit”, begint ze nerveus aan haar – gelukkig opgeschreven – speech. Door de prijs voelt zij zich ‘speciaal gezien’.

“Ik denk dat iedereen dat gevoel elke dag zou moeten hebben, ongeacht de prestaties. Deze ring is dat wel voor iedereen die zich minder gezien en gehoord voelt. Wees alsjeblieft aardig en zachtaardig voor elkaar, want we hebben geen idee welk pad iemand in het leven neemt.”

En uiteraard wendt ze zich tot haar beroemde vriendin Dorian Bindels: “Jij bent mijn hart en mijn ziel en ik houden van je.”

Bertrie Wierenga.
Bertrie Wierenga. © NPO

21:44
Gisteren

TV staat bekend als een langzaam medium, maar de prijzen komen vanavond snel. Tijd voor de Televizier-Ring Acteur, uitgereikt door Gunay Uslu, zStaatssecretaris van Cultuur en Media. De genomineerden:

21:36
Gisteren

Kippenvel op de armen: zanger Karsu presenteert haar eerste zelfgeschreven Nederlandstalige nummer Volg mijn pen ter ere van de tv-persoonlijkheden die het afgelopen jaar zijn overleden.


Kijkers zijn onder de indruk:
21:33
Gisteren

André van Duin voorspelde het al op de blauwe loper, hij maakte geen schijn van kans tegen deze concurrenten. Dat klopt, de winnaar is…

Ze draagt ​​de prijs op aan iedereen in de samenleving die ook hard werkt om andere mensen blij te maken, maar niet als hen in de schijnwerpers staan. Een nerveuze Hélène besluit nuchter: “Mam, goed gedaan?”

21:32
Gisteren

Ruud Gullit reikt een belangrijke prijs uit: de Televizier-Ring Presenter. Dit zijn de genomineerden:

🌟 André van Duin (Omroep Max)

🌟 Hélène Hendriks (SBS 6)

🌟 Raven van Dorst (BNNVara)

21:23
Gisteren

Ze stapt in de voetsporen van haar moeder Linda de Mol en haar neef Johnny de Mol.

Ze bedankt haar beroemde familie: “Bedankt voor de kruiwagen‘ grapt ze. “Ik maak het zelf maar één keer.” Ze bedankt ook de mannen van Vandaag Binnen voor de veerkracht die ze haar leren, maar is vooral Hélène Hendriks dankbaar.

“Wat je de afgelopen twee jaar voor mij hebt betekend, is werkelijk ongekend. Als jonge voetbalfan heb ik enorm tegen je opgekeken en om van je te mogen leren is voor mij echt een eer.”


21:22
Gisteren

De genomineerden zijn zo jong dat ze haar waarschijnlijk niet meer kennen, maar Nederland in bewegingicon Olga Commandeur leidt de genomineerden van de Televizier-Ring Talent in. Die zijn:

21:19
Gisteren

Pannenkoek, die grof is alsof het een bij is Het gebraad staat, weet precies wat er speelt in de samenleving. Zoals ergernis over de drieduizend cookie-meldingen per bezoek aan NPO-websites.

Hij wendt zich gefrustreerd tot de publieke omroep: “Ik accepteer ze allemaal.”

21:17
Gisteren

Hij zei dat hij het niet zou doen, maar hij doet het toch: Peter Pannenkoek imiteert Ricky Gervais en zet het hele gala op zijn lied.

“Alles is belangrijker dan dit, dit doet er niet toe. Maar dat is tv, één grote zelfspot, een spiegelbukkake.”

Voor degenen die niet weten wat dat laatste is, google het niet.

Peter Pannenkoek.
Peter Pannenkoek. © NPO

21:13
Gisteren

Stefania Liberakakis, die het gala in 2021 zingend opende, zal de prijs uitreiken. De winnaar is…

🏆 Steven & Jamie Kazan – Weg naar Vegas

“We hebben in ons hele leven nog nooit een prijs gewonnen”, zegt Jamie, terwijl Steven een meter lang lint uit zijn keel blijft trekken, zoals het een goochelaar betaamt.

In een moeilijke tijd zijn ze blij dat ze de jeugd een beetje magie hebben kunnen laten voelen.

Luister ook hieronder naar de AD Media Podcast. Je kunt al onze podcasts vinden op ad.nl/podcasts.Bekijk hieronder onze show- en entertainmentvideo’s:[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *