Yehudi Moszkowicz, advocaat in geruchtmakende zaken, verdacht in Belgisch drugsdossier | Binnenland

[ad_1]

Yehudi Moszkowicz, de Nederlandse advocaat van Flor B., werd eind vorige maand in België aangeklaagd wegens lid van een criminele organisatie.

Advocaat Yehudi Moszkowicz, een telg uit de bekende Nederlandse advocatenfamilie Moszkowicz, is volgens de Belgische krant gearresteerd De standaard werd eind september gearresteerd toen hij zijn cliënt, vermoedelijke drugsbaron Flor B., in de gevangenis van Beveren kwam bezoeken. Het federaal parket bevestigt die informatie.

“De advocaat werd in het kader van een dossier aangehouden door het federaal parket. Na verhoor werd hij verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie”, zegt woordvoerder Eric Van Der Sypt. “De onderzoeksrechter liet hem vervolgens onder voorwaarden vrij.”

Wie is Yehudi?

Yehudi duikt regelmatig op in controversiële zaken. Hij verdedigde het slachtoffer onlangs in het strafproces tegen voetballer Quincy Promes. De ex-Ajacied werd veroordeeld tot anderhalf jaar cel wegens het neersteken van zijn neef. Promes gaat in beroep.

Yehudi was tevens de adviseur van Josef B., ook wel bekend als de ‘klusjesman’ van de familie Ruinerwold. Ook behoorde hij tot het juridische team van Moreno B., die tot 30 jaar gevangenisstraf werd veroordeeld voor de moord op advocaat Derk Wiersum.

Yehudi is de laatste strafrechtadvocaat van de Moszkowicz-dynastie. Bovendien de enige die de besmeurde familienaam weer kan laten stralen, zo schreef deze site in een profiel in juli. Na het kantoor op Curaçao fantaseert hij voorzichtig over het verder uitbreiden van zijn imperium. De droombestemming is New York. “Een droom hoeft niet per se logisch te zijn”, zei Yehudi in het interview. “Maar ik kom dichterbij, we zijn nu op het continent. Hoe leuk zou het zijn als je Moszkowicz Advocaten New York ooit op de gevel zou zien staan. Als je het daar kunt redden, dan red je het overal.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *