Bart Verbruggen achtste Oranje-doelman in twee jaar tijd | Nederlands voetbal

[ad_1]

Zoals verwacht Bart Verbruggen (21) staat vanavond onder de lat tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd Oranje tegen Frankrijk. Als om 20.45 uur wordt afgetrapt in de Johan Cruijff Arena, is Verbruggen de achtste doelman met speelminuten voor het Nederlands elftal in ruim twee jaar.

Er waren momenten waarop je bijvoorbeeld blindelings de naam van Edwin van der Sar kon invoeren als doelman van het Nederlands elftal. Bij Oranje draait de keeperscarrousel inmiddels echter op volle toeren. Sinds juni 2021, toen de laatste oefenwedstrijden voor het EK werden gespeeld, staan ​​er maar liefst acht verschillende doelmannen onder de Oranje lat.

Op 2 juni 2021 hield Tim Krul doel in de oefenwedstrijd tegen Schotland (2-2), waarna Maarten Stekelenburg de laatste oefenwedstrijd voor het EK tegen Georgië behield. Ook op het EK kreeg hij de voorkeur van bondscoach Frank de Boer. Toen De Boer plaats maakte voor Louis van Gaal als bondscoach leek Justin Bijlow de nieuwe vaste waarde van het Nederlands elftal te worden, maar door blessures kwam de Feyenoord-doelman slechts acht interlands in actie.

Vier andere doelmannen

Naast Krul, Stekelenburg en Bijlow verdedigden ook Jasper Cillessen, Mark Fleks, Remko Pasveer en Andries Noppert de afgelopen twee jaar het Nederlandse doel. Met de 21-jarige Verbruggen is er inmiddels weer een nieuwe naam aan dat rijtje toegevoegd, terwijl er weer een nieuwe naam op de Nederlandse bank staat te popelen om zijn debuut te maken: Sparta-doelman Nick Olij zou zomaar nummer negen kunnen worden.

Lees ook
Verbruggen is nog maar 21 jaar oud, maar de doelman maakt vrijdagavond meteen zijn debuut tegen een absoluut topland. Een interview met het grootste keeperstalent van Nederland. “Ik denk dat ik er klaar voor ben.”

Dit is de stand in de Nederlandse groep voor de EK-kwalificatie


Luister hier naar al onze voetbalpodcasts[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *