Lachende baby uit Teletubbies is volwassen en zwanger van eigen zonnestraaltje: zo ziet ze er nu uit | Show

[ad_1]

met foto’sDe Britse Jess Smith, die als baby van negen maanden de rol van de lachende zon speelde in een kinderserie Teletubbies, verwacht nu zelf een zonnestraal. De inmiddels 27-jarige vrouw is zwanger van haar eerste kind, maakte ze deze week bekend op Instagram. Ondanks haar beroemde gezicht is ze nooit actrice geworden.

‘Als twee drie worden’, ondertitelde ze echofoto’s, verwijzend naar zichzelf en haar vriend Ricky Latham. Veel kinderen zijn opgegroeid met Teletubbies Tinky Winky (paars), Dipsy (groen), Laa-Laa (geel) en Po (rood). Hun avonturen in Teletubbyland werden steevast begeleid door een lachend babygezichtje dat als een zon fungeerde. Dat ze nu zelf zwanger is, maakt voor fans de cirkel rond. “De zonnebaby krijgt haar eigen zonnebaby”, roept iemand.

Het nieuws verspreidt zich over de hele wereld en hoewel Jess het nu leuk vindt, hield ze het voorheen geheim dat zij het zonnestraaltje was. Smith was er een beetje verlegen en onzeker over, totdat ze op negentienjarige leeftijd naar de universiteit in Canterbury ging. Tijdens de introductieweek moesten de studenten iets over zichzelf vertellen dat de anderen nooit zouden raden. Omdat ze wist dat ze nog jaren met hen om zou gaan, besloot ze delen. Later maakte ze het ook bekend op Facebook.

Lees verder onder het bericht


Gegoten in het ziekenhuis

Jess werd in 1996 ‘ontdekt’ toen ze in het ziekenhuis lag om gewogen te worden. Het productiebedrijf erachter Teletubbies had gevraagd of de specialist een signaal zou geven als er baby’s kwamen die veel lachten. Het toen nog maar negen maanden oude meisje werd tijdens de opnames in een kinderstoel geplaatst, zodat ze als een zon over de aarde keek. Achter de camera speelde haar vader Bill met een teddybeer om haar aan het lachen te maken.

Ze werd uiteindelijk gekozen, verscheen in honderden afleveringen en werd ‘een van de bekendste gezichten op de Britse tv’ De Telegraaf typeerde haar. Jess en haar familie hadden nooit verwacht dat de serie zo’n internationaal succes zou worden. De makers waarschijnlijk ook niet: Jess kreeg ‘slechts’ 250 pond (nu 288 euro) voor de klus en een doos speelgoed.

Lees verder onder het bericht


Geen actrice

Hoewel Jess in zekere zin wereldberoemd is, heeft ze niet gekozen voor een carrière in de media. Zij heeft een administratieve functie bij een beveiligingsbedrijf en werkt als serveerster, voorheen gaf ze ook dansles (waarvoor ze studeerde). Ze woont in het rustige Whitstable en reist graag, deze week naar Denemarken, voor de laatste keer zonder kind.

Jess wordt logischerwijs nauwelijks herkend als volwassen vrouw, al is ze niet veel veranderd. Ze zei eerder: “Als mensen weten wie ik ben, zullen ze het zien.” De series Teletubbies werd meerdere malen nieuw leven ingeblazen, onder meer op Netflix. Als er meer nieuwe afleveringen komen, hopen de volgers van Jess maar één ding: dat haar kind de zon speelt.

Lees ook: ‘Verbaasd meisje’ van bekende foto staat tien jaar later weer op internet: zo ziet ze er nu uit


Deze acteurs verzorgden de stemmen van Tinky Winky en Po in Nederland:

Luister ook hieronder naar de AD Media Podcast. Je kunt al onze podcasts vinden op ad.nl/podcasts.Bekijk hieronder onze show- en entertainmentvideo’s:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *