Kraantje Pappie, baas boven baas, geniet van vijf keer uitverkochte Oosterpoort: ‘Groningen is wel mijn stadje ja’

[ad_1]

De stad Groningen is tot en met zondag 3 maart in de ban van Kraantje Pappie. De tour heet Live After Daddy en met vijf (!) optredens voor in totaal negenduizend man in de grote zaal van cultureel centrum De Oosterpoort bewijst de rapper dat hij veruit de grootste popartiest van de stad is.

Donderdagavond, negen uur. Show Time. Hier is lang op gewacht, nu is het moment. Nu moet het gebeuren en hoe begin je aan een thuiswedstrijd? Natuurlijk, met Lil Craney , de knaller van een hit waarmee Kraantje Pappie zes jaar geleden een ode bracht aan zijn geboortestad. Zodra gitarist Memru Renjaan de eerste noten speelt, reageert het publiek gretig. Kan niet meer fout gaan.

“Groningen is mijn stad, ja”, zegt Alex van der Zouwen (37) in de middag als er tijd wordt genomen voor een gesprek na de soundcheck. Ook voelt hij zich een jongen uit de stad, ook al stond zijn wieg vlakbij Rotterdam. Hij denkt er niet aan om te vertrekken. “We blijven hier nog een tijdje, we hebben net een nieuw huis gekocht.”

Slechte kant

Met we doelt hij op zijn vrouw Sarah Tiwow, die tevens zijn manager is, en de kleine Maeve, die binnenkort gezelschap krijgt van een zusje. Het vaderschap heeft zijn manier van leven veranderd. Maar Van der Zouwen had al beseft dat hij niet eeuwig dezelfde rapper kon blijven die vol bravoure en zelfvertrouwen in 2009 zijn eerste stappen zette en de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden nog moest afronden.

“Die ondeugende kant zal altijd blijven bestaan. Het geklets gaat door. Ik ben altijd op zoek naar een lach. Ook in de nieuwe nummers, ook al hebben die een serieuzere ondertoon. Maar ja, ik word ook ouder, dus de inspiratie wordt anders. Het blijft persoonlijk en autobiografisch, maar als je de dingen niet meer zelf meemaakt houdt het op. Hoewel, Inademen gaat over een drugstrip. We hebben het meegemaakt toen we nog echt rock-‘n-roll waren, maar gisteren niet, haha. Ik wil er niet eens aan denken om het nog een keer te doen.”

Hoewel hij er aanvankelijk bang voor was om als kunstenaar ouder te worden, omarmt hij het nu. “Ik vind het nu leuker, het is een nieuwe fase in mijn leven.”

Nieuw record

Tijdens de show blijkt het nog niet uitgebracht te zijn Ik wil je naakt zien kan al op veel steun rekenen. Zo gaat dat tegenwoordig, sociale media doen hun werk. Wie weet wordt dit de opvolger Inademen , Moeilijk te bereiken En Gevaarlijk singles die dienen als voorbode van wat komen gaat.

Wanneer het nieuwe album uitkomt, durft hij niet te zeggen. “Het is nog niet klaar, maar we werken er naartoe. Er is een tracklist, Nightwatch en Ramiks werken weer samen.”

Fiddox (Steven Campbell) en Nitty Wow (Nick Tiwow, inderdaad de broer van Sarah) staan ​​al jaren trouw aan zijn zijde op het podium. Ook nu, maar naast bandleider Memru, die eerder met onder meer Anouk speelde Parijs van Kenny B zijn er nu ook drie zingende dames: Gems. “Tijdens De Streamers en De Vrienden Van Amstel Live heb ik ervaren wat zoiets kan toevoegen.”

Nooit eerder zo populair als nu

Zo nu en dan komt een van de vrouwen op de voorgrond om te schitteren, als de liedjes daarom vragen. Naar Moment om bijvoorbeeld Tabitha te interpreteren en zo te vervangen. Zo los je het makkelijk op als je net zoveel samenwerkingen hebt gedaan als Kraantje Pappie de afgelopen jaren. De pure en razendsnelle rapper van weleer is er nog steeds, maar de flirt met popmuziek die toegankelijk is voor een breder en dus groter publiek ligt voor de hand.

Het heeft hem geen windeieren gelegd, hij speelde ruim duizend keer, van Pinkpop en Zwarte Cross tot Rock Werchter en Pukkelpop. Kraantje Pappie is nog nooit zo populair geweest als nu. Kijk maar naar het aantal maandelijkse streams op Spotify: 1,6 miljoen. Wat misschien wel het meest bijzondere is, is dat de rapper geloofwaardig blijft. En terwijl ze enerzijds samenwerken met Guus Meeuwis en anderzijds met Bizzey.

“Het favoriete liedje van de dames!” En daar gaat het Langzaam dat net als de daaropvolgende Druppelen mooi en sexy schuren. Het opvallende aantal jonge vrouwen in de zaal doet het goed. Dat Liefde in de lucht heeft een heel ander karakter, wat zou dat kunnen zijn?

Uniek

“Tijdens deze nieuwe show doen we over twee uur een selectie van wat ik sindsdien heb gedaan Kraan I hebben gemaakt. Vier, vijf nummers van elke plaat.” Als hij aan het publiek vraagt ​​wie er vanaf het begin bij was, gaan er vele handen omhoog. “Maar het is ook herkenbaar voor wie net is binnengestapt”, zegt de rapper. Recenter, lichter werk zoals Ruggengraat En Vallende ster gaat goed, klassiekers zoals Pompen , Feesttent , euro En Wat als het werkt? zorgen voor een vrolijk publiek.

“Ik besef heel goed dat het uniek is dat we de tent vijf keer uitverkocht hebben.” En hij is trots op zijn team, dat naast een harde kern uit zo’n dertig mensen bestaat. De merchandise omvat zuster Rowena. Ook zij geniet van het succes van haar broer en geeft toe dat ze het heel bijzonder vindt dat haar broer zo volwassen is geworden. Die hoodies, shirts en dergelijke zijn trouwens ook een dingetje. De mannequins zijn met zorg door Van der Zouwen zelf geplaatst. Heeft u bijvoorbeeld geen kaartje voor een van de voorstellingen, dan kunt u zaterdagmiddag gewoon langskomen in De Oosterpoort, waar Kraantje Pappie graag met u op de foto gaat.

Bescheiden

Het is niet alleen vanuit zakelijk perspectief slim, maar het tekent hem ook. ‘Ik moet met een sappie bij meer Kraan dan bij Alex in het uitgaansleven hebben gezeten. Maar ik heb altijd in mijn achterhoofd gehad dat als je in Groningen wilt blijven wonen, je bescheiden moet blijven. Er komt immers een “De tijd dat ik niet meer de Kraantje Pappie ben. Ik probeer me daar ook naar te gedragen, naast je schoenen lopen werkt hier echt niet. Misschien hebben we daarom het gevoel dat Groningen het ons ook gunt.”

Voorlopig is het nog steeds leuk. Aan de manier waarop de mensen van De Oosterpoort hem en zijn gezelschap in de watten leggen. Van het succes van de huidige clubtour, die binnenkort halverwege is en je naar vele uitverkochte zalen in het land zal brengen. Dit wordt gevolgd door de zomerfestivals. “Ik kijk uit naar de zomer man!”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *