Zwaarste aardbeving in 25 jaar voor kust Taiwan, tsunamiwaarschuwing afgegeven voor nabij liggende eilanden

[ad_1]

Een aardbeving voor de kust van Taiwan met een kracht van 7,2 heeft woensdagochtend de hoofdstad Taipei geschokt. In verschillende delen van de stad werd de stroom onderbroken en werd er een tsunami-waarschuwing afgegeven voor de eilanden in het zuiden van Japan en de Filippijnen. meldt persbureau Reuters. Voor zover wij weten zijn er geen doden gevallen.

Taiwanese televisiestations hebben beelden getoond van verzakkende en scheve gebouwen nabij het epicentrum van de aardbeving. Er zijn ook berichten dat er mensen vastzitten.

De aardbeving vond plaats net voor 08.00 uur lokale tijd op een diepte van ongeveer 15,5 kilometer vlak voor de oostkust van Taiwan. Het is de zwaarste aardbeving die het eiland in 25 jaar heeft getroffen.

Lees ook
Hoe bereid je je voor op een ramp als je niet weet wat die ramp zal zijn?

Hoe bereid je je voor op een ramp als je niet weet wat die ramp zal zijn?

Tsunami-waarschuwing

Japan heeft na de aardbeving een evacuatieadvies afgegeven voor de kustgebieden van de zuidelijke prefectuur Okinawa. Volgens het Japan Meteorological Institute kunnen golven tot drie meter grote delen van de Japanse zuidwestkust bereiken.

Het Philippine Seismological Institute heeft ook een waarschuwing afgegeven aan inwoners van kustgebieden van verschillende provincies. Zij worden geadviseerd te evacueren naar hoger gelegen gebieden.

De aardbeving werd tot in Shanghai gevoeld, vertelde een ooggetuige aan Reuters. Volgens Chinese staatsmedia werd de aardbeving ook gevoeld in delen van de zuidoostelijke Chinese provincie Fujian.


[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *