Band Abel, bekend van ‘Onderweg’, brengt na dertien jaar weer nieuwe muziek uit | Show

[ad_1]

De Bredase band Abel brengt na dertien jaar weer nieuwe muziek uit. Zanger Joris Rasenberg ging met bandleden Erik Smans, Marc Tromp en Roan Segers de studio in en presenteert vrijdag een nieuwe single. De groep is vooral bekend van hun hit ‘Onderweg’ uit 2000.

Rasenberg vertelt het aan de volgers van de band op hun TikTok-kanaal weet dat het nieuwe album een ​​feest van herkenning zal zijn: ‘Ik denk dat het veel elementen bevat van onze vorige drie albums.’ Maar fans kunnen ook een nieuw soort stijl verwachten. ‘We zijn ook al een stukje verder in het leven. Wij hebben iets meer ervaring. Misschien wat meer vaardigheid op onze instrumenten”, legt de zanger uit.

De muziek kan dus net iets anders klinken: ‘Je hoort dus het oude geluid, maar je hoort er ook wat nieuwe elementen in.’ Vrijdag brengt de band het nieuwe nummer ‘Do you see it too’ uit op Spotify. Wanneer de rest van het album volgt, heeft de band nog niet bekendgemaakt.

Bekend van ‘Onderweg’

Hoewel Abels laatste album ’12 Hours’ uitkwam in 2010, is het niet de muziek waar veel mensen de band van herinneren. Begin deze eeuw bestormde de band de hitlijsten met de single ‘Onderweg’. Ook de videoclip, met een rol voor de jonge actrice Birgit Schuurman, werd iconisch.

Het nummer stond destijds zes weken bovenaan de Top 40. De band plant dienovereenkomstig Omroep Brabant ook nieuwe live optredens. De laatste keer dat de groep op het podium stond was in Breda Live in 2022. Daarna Rasenberg in gesprek van BN DeStem in het midden of de optredens zouden worden voortgezet.

‘Wij hebben niets nodig’

,,We zullen zien. Er is geen vooropgezet plan. Omdat we er niet ons beroep van hebben gemaakt, hebben we niets nodig. We hoeven onze muziek nergens te promoten en we hoeven niet in tv-spelshows te verschijnen”, aldus de zanger. Waar de band gaat optreden wordt later bekend gemaakt.

Bekijk hieronder de videoclip van Abels hit ‘Onderweg’:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *