Aanslag Brussel: Tweede Tunesiër verdacht van betrokkenheid terrorisme | Buitenland

[ad_1]

België verdenkt een tweede man van betrokkenheid bij de terroristische aanslag in Brussel. Het betreft een Tunesiër Woensdag was gearresteerd. Hij is door de onderzoeksrechter onder arrest gesteld en wordt verdacht van onder meer moord en poging tot moord en deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie. Dat meldt het federaal parket.

De 44-jarige verdachte, Lamjed K., heeft mogelijk iets te maken met het oorlogswapen dat dader Abdesalem Lassoued (45) gebruikte tijdens de terroristische aanslag op 16 oktober. Vervolgens schoot de 45-jarige Tunesiër Abdesalem Lassoued twee mensen dood. Zweden en verwondde een ander. Lassoued raakte een dag later dodelijk gewond toen de politie hem probeerde te arresteren.

Volgens de Belgische justitie is er mogelijk een verband met het oorlogswapen waarmee Lassoued zijn slachtoffers neerschoot. Meer specifiek gaat het om een ​​Amerikaanse AR-15. Dat wapen is de afgelopen twintig jaar enorm populair geworden, maar vooral als semi-automatisch ‘sportgeweer’. Het pistool kan kogels met een hoge snelheid afvuren.

Op beelden is te zien hoe Lassoued met een wapen door Brussel reed:

Woensdag werden in het onderzoek naar de terroristische aanslag twee huiszoekingen uitgevoerd, één in Tongeren en één in Tervuren. Lamjed K. werd gearresteerd in Tervuren. De man, die werkloos is, zou enige tijd voor de aanval een foto van een AR-15 naar Lassoued hebben gestuurd. Tijdens zijn verhoor gaf de verdachte toe dat hij Lassoued kende, maar hij ontkende iets met de aanval te maken te hebben.

Terreuraanval

De 45-jarige Abdesalem Lassoued, een moslimextremist uit Tunesië, schoot op maandag 16 oktober rond 19.00 uur twee Zweedse voetbalsupporters dood in het centrum van Brussel en verwondde ook een derde persoon. Na de schietpartij begon een klopjacht op de dader, die kort na de feiten de verantwoordelijkheid voor de aanslag opeiste in een filmpje op sociale media.

Dinsdagochtend 17 oktober schoot de politie de extremist, voor wie Tunesië eerder een uitleveringsverzoek had ingediend, neer in een café in Schaarbeek. De hulpdiensten probeerden Lassoued te reanimeren, maar hij overleed in het ziekenhuis.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *