‘Mamadou Sakho (ex-Liverpool en Paris Saint-Germain) slaat coach met bezem nadat die hem ‘jankerd’ noemt’ | Buitenlands voetbal

[ad_1]

Mamadou Sakho, oud-speler van Liverpool en momenteel actief bij Montpellier, is volgens Franse media geschorst door zijn club. De 33-jarige verdediger zou zijn trainer Michael Der Zakarian met een bezem hebben geslagen.

Sakho zou Der Zakarian dinsdag na de training met een bezem hebben aangevallen, nadat de coach hem een ​​’zeurder’ had genoemd. Woensdag zou Montpellier, de huidige nummer vijftien van de Franse competitie, hebben besloten de 29-voudig Frans international te schorsen nadat er intern onderzoek was gedaan.

Er waren volgens L’Equipe, de Franse sportkrant die het verhaal naar buiten bracht, waren er genoeg getuigen van het incident. Nadat Der Zakarian zijn speler een ‘zeurder’ noemde, werd Sakho woedend. De Fransman greep zijn coach bij de kraag en sloeg hem vervolgens met een bezem.

Montpellier besloot Sakho te schorsen. Volgende week vindt er een ontmoeting plaats tussen de club en de speler. De toekomst lijkt echter niet al te rooskleurig voor de verdediger. In de nacht van dinsdag op woensdag werd bij de ingang van het trainingscentrum een ​​groot bord gepeld waarop Sakho en zijn familie werden beledigd en gevraagd de club te verlaten. Het is niet bekend wie het bord heeft geschilderd en het is onmiddellijk door de club verwijderd.

Sakho speelt sinds de zomer van 2021 voor Montpellier en heeft nog een contract tot volgende zomer. Hij speelde eerder voor Paris Saint-Germain, Liverpool en Crystal Palace.

Union Berlin schorst ‘handweigeraar’

Sakho is niet de enige speler die problemen heeft met zijn coach. Union Berlin heeft spits David Fofana geschorst omdat hij dinsdag de hand van coach Urs Fischer weigerde. Dat gebeurde tijdens de verloren Champions League-wedstrijd tegen Napoli (0-1). Fofana moet een week toekijken. Hierdoor mist de Ivoriaan zaterdag de Bundesliga-wedstrijd tegen Werder Bremen en komende dinsdag de bekerwedstrijd tegen VfB Stuttgart. Fofana gaat ook individueel trainen.

De twintigjarige huurling van Chelsea was het niet eens met zijn wissel tegen Napoli. Toen hij het veld verliet, keek hij zijn coach niet aan en weigerde zijn hand. Fischer was er na afloop niet blij mee: “Maar ik hoop dat hij leert van dit soort situaties. Voetbal is een teamsport en soms moet je je aanpassen”, aldus de coach van de er slecht aan toe zijnde Union Berlin. De ploeg heeft de laatste negen wedstrijden verloren en staat op de vijftiende plaats in de competitie. In de Champions League is het puntloos onderaan in groep C.

Programma, uitslagen en klassement Ligue 1
In In ons matchcenter kun je het complete programma bekijken van de komende ronde in de Franse competitie, de stand en alle uitslagen van de gespeelde wedstrijden. Hieronder kun je al onze voetbalvideo’s bekijken.

Speelschema Liga 1


Stand Liga 1[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *