Boete voor Verstappens schoonvader Nelson Piquet wegens racistisch beledigen Hamilton teruggedraaid | Sport

[ad_1]

Piquet zou de beledigende opmerkingen over Hamilton hebben gemaakt in een podcast die in november 2021 is opgenomen, maar pas afgelopen zomer openbaar is gemaakt. Hij gaf zijn mening over de veelbesproken botsing tussen Hamilton en Verstappen in de Britse Grand Prix en noemde de Brit een neginhowat vertaald kan worden als ‘kleine zwarte vrouw’.

De Braziliaan, wereldkampioen in 1981, 1983 en 1987, verontschuldigde zich voor zijn ‘ondoordachte’ opmerkingen, maar probeerde uit te leggen dat de term in Brazilië ook anders gebruikt kan worden. Hij kon echter niet voorkomen dat verschillende mensenrechtenorganisaties naar de rechter stapten en aanvankelijk in het gelijk werden gesteld.

Hogere rechter

Een hogere rechtbank dacht daar echter anders over. “Er is geen sprake van haatzaaierij. Het gebruik van informeel taalgebruik, ook al is het ongepast en geïnspireerd door subtiel of onvrijwillig racisme, kan niet worden gekarakteriseerd als het toebrengen van collectieve schade”, aldus de magistraat. Ook het verwijt dat Piquet in de bewuste podcast een homofobe uitspraak over Hamilton had gedaan, ging niet op.

De zaak is nog niet voorbij. Volgens Braziliaanse media hebben het Openbaar Ministerie en mensenrechtenorganisaties beroep aangetekend bij het Hooggerechtshof. Als de 71-jarige vader van Verstappens vriendin Kelly alsnog veroordeeld wordt, gaat het geld naar fondsen die zich inzetten voor gelijkheid en inclusiviteit.

Uitslag, klassement en programma
kijk hier de uitslag van de Grand Prix vanaf dit jaar, de stand in het algemeen klassement En het programma voor de rest van het seizoen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *