Dit hallucinante bedrag betaalt Ed Sheeran aan belastingen: ‘Hij is tenminste eerlijk’ | Show

[ad_1]

Ed Sheeran mag dan geld verdienen als water, maar hij ziet ook dat een groot deel van zijn inkomen in de Britse schatkist belandt. Britse media melden dat hij vorig jaar 183.140 euro per week (!) aan belastingen betaalde.

Onder andere De spiegel toegang had tot de belastingaanslag van de populaire singer-songwriter. Hij keerde zichzelf in 2022 ruim 21 miljoen euro aan dividend uit, 11,5 miljoen euro meer dan het jaar daarvoor. Over dat bedrag moest hij 9,2 miljoen euro belasting betalen. En dat deed hij keurig, schrijven de Britse media.

Want in tegenstelling tot veel andere grote sterren of bedrijven is de 32-jarige Sheeran niet op zoek naar manieren om zijn belastingdruk te verlagen. Zijn standpunt is dat hij ‘mensen wil helpen’ met zijn rijkdom. Het nettovermogen van Sheeran bedraagt ​​naar verluidt € 288 miljoen. De zanger heeft een gigantisch landgoed in Sussex, waarop hij niet alleen drie villa’s, een pub en een boomhut heeft, maar nu ook zijn eigen kerk en grafkelder.

In een interview lichtte hij eerder zijn standpunt over zijn financiële situatie toe. “Voor mij is het ‘verdien een cent, geef een cent uit’. Als het eenmaal binnenkomt, gaat het eruit. Ik hecht er niet zoveel belang aan. Ik heb liever dat het goed gaat met mijn vrienden en familie. Veel van mijn geld gaat naar liefdadigheidsinstellingen of kinderziekenhuizen in de buurt van waar ik woon. Ik heb genoeg om me op mijn gemak te voelen en de rest gaat naar het helpen van mensen.”

‘Gelukkig speelt hij niet vals’

Op sociale media zijn mensen positief over de belastingbetalende zanger. “Je kunt veel over hem zeggen en over de manier waarop hij zijn geld uitgeeft, maar hij is tenminste eerlijk”, zei hij. “In tegenstelling tot sommige andere beroemdheden, die vals spelen met hun belastingen.”

Zijn bedrijf, Ed Sheeran Ltd, had in 2022 een omzet van € 27,2 miljoen en de winst vorig jaar bedroeg € 18,8 miljoen. Het is niet duidelijk hoeveel hij heeft verloren in de veelbesproken juridische stappen die tegen hem zijn ondernomen wegens plagiaat in de Verenigde Staten.

Luister ook hieronder naar de AD Media Podcast. Je kunt al onze podcasts vinden op ad.nl/podcasts.Bekijk hieronder onze show- en entertainmentvideo’s:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *