Ajax deelt stadionverboden uit na ontspoorde Klassieker, Johan Cruijff Arena is zondag risicogebied | Nederlands voetbal

[ad_1]

Ajax en de burgemeester, hoofdofficier en korpschef van Amsterdam dreigen met extra maatregelen als de Amsterdamse supporters zich opnieuw misdragen. Mocht het dit seizoen opnieuw misgaan, dan zijn ‘collectieve maatregelen’ zoals het plaatsen van netten of het sluiten van tribunevakken onvermijdelijk, aldus de club.

Dat meldt Ajax op de clubwebsite. Ook bestaat het gevaar dat supporters niet meer naar uitwedstrijden mogen reizen. “Alle partijen spreken echter de hoop uit dat het niet zover hoeft te komen en steunen de tienduizenden bereidwillige Ajax-supporters die zich goed gedragen en veilig en ongestoord van voetbal moeten kunnen genieten”, schrijft de club.

Gebied rond Johan Cruijff Arena risicogebied voor duel met AZ
De gemeente Amsterdam heeft het gebied rond de Johan Cruijff Arena in Amsterdam voor zondag uitgeroepen tot zogenaamd veiligheidsrisicogebied. Dat heeft te maken met de voetbalwedstrijd Ajax-AZ, meldt de gemeente zaterdag. Burgemeester Femke Halsema heeft daartoe besloten in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie.

De politie houdt er rekening mee dat supporters erop uit zijn de openbare orde te verstoren. Dankzij de maatregel kan de politie vanaf 12.00 uur iedereen in de omgeving preventief fouilleren en controleren op bezit van vuurwerk of wapens. Het gaat om het gebied rondom de Johan Cruijff Arena en de stations Strandvliet, Bijlmer Arena en Bullewijk. Ook de parkeerterreinen op De Toekomst (P2, P-Bus en P-Plus) vallen volgens de gemeente onder het veiligheidsrisicogebied.

De club ging na de totaal ontspoorde Klassieker tegen Feyenoord om de tafel met ‘de driehoek’, bestaande uit de burgemeester, de hoofdofficier en de politiechef. Die wedstrijd was twee weken geleden stopte na 55 minuten nadat er voor de tweede keer vuurwerk op het veld werd gegooid. ‘Ajax en de driehoek zijn het erover eens dat supporters hun onvrede kunnen laten blijken, maar dat geweld en wanorde nooit acceptabel zijn.’

Botsing met de oproerpolitie

Ook na de wedstrijd liep het uit de hand. Een groep fans kwam in botsing met de ME en veroorzaakte vernielingen in de Johan Cruijff Arena. “Dit wangedrag kan en zal niet worden geaccepteerd door Ajax en de driehoek”, schrijft Ajax, dat naar eigen zeggen de afgelopen jaren een dadergerichte aanpak heeft gehanteerd en heeft geprobeerd “de goeden zo min mogelijk te laten lijden onder de slechteriken. “

Bekijk hier de beelden van de rellen:

Ajax meldt dat er na de Klassieker vijftien mensen zijn opgepakt. Daarnaast loopt er op basis van beelden een onderzoek naar tien andere verdachten. In totaal zijn 32 fans uitgesloten van het spelen in het stadion nadat ze betrokken waren bij de ongeregeldheden. Zij zijn vanaf komende zondag niet meer welkom in de Johan Cruijff Arena. Ajax hervat het seizoen vervolgens met een thuiswedstrijd tegen AZ, de eerste thuiswedstrijd sinds de Klassieker.

Ajax staat op een teleurstellende vijftiende plaats in de Eredivisie. De Amsterdammers hebben slechts vijf punten verzameld. Daarbij moet worden opgemerkt dat Ajax nog twee wedstrijden te gaan heeft: de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam en de resterende tien minuten van de gestaakte wedstrijd tegen RKC, die na de wedstrijd werd gestaakt. botsing tussen Etienne Vaessen en Brian Brobbey.

Schema Eredivisie seizoen 2023-2024
kijk hier het volledige eredivisieprogramma voor het seizoen 2023-2024, inclusief alle resultaten. Kijk naar hier de ranglijst.

Opmerking vindt u onderaan dit artikel. Alleen opmerkingen voorzien van een voor-en achternaam zijn geplaatst. Dat doen we omdat we een debat willen met mensen die staan ​​voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam aan verbinden. Iedereen die zijn naam nog moet invoeren, kan dit doen door rechtsboven op onze site op ‘Inloggen’ te klikken.

Luister hier naar al onze voetbalpodcastsBekijk hier alle video’s over het Nederlandse voetbal

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *