Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel praat over terugkeer in Formule 1: ‘Maar ik heb veel ideeën over de toekomst’ | Formule 1Sebastian Vettel sluit een terugkeer in de Formule 1 niet uit na gesprekken met Mercedes-teambaas Toto Wolff. De Duitse viervoudig wereldkampioen beëindigde zijn carrière in 2022.

“Ik praat met Toto. Ik weet niet of dat ook Mercedes betekent. Ik praat met veel mensen omdat ik ze ken, maar het gaat niet over specifieke dingen. Natuurlijk komt het door mijn hoofd, ik denk er zo nu en dan aan. dan, maar het is niet de belangrijkste gedachte”, zei de 36-jarige Vettel tegen Sky Sports over een mogelijke terugkeer.

“Ik heb drie kinderen thuis, het is elke dag druk. Ik heb veel dingen aan mijn hoofd, ideeën die ik heb over de toekomst. Ik heb dus met veel teambazen gesproken, en niet alleen over racen. Er zijn wel gedachten, maar die zijn op dit moment nog niet concreet”, aldus Vettel.

Mercedes heeft volgend seizoen een stoeltje vrij na het besluit van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton om over te stappen naar Ferrari.

Vettel werd tussen 2010 en 2013 vier keer op rij wereldkampioen voor Red Bull, na twee jaar bij Scuderia Toro Rosso te hebben doorgebracht. Na zijn tijd bij Red Bull reed Vettel nog zes jaar voor Ferrari (twee keer tweede achter Lewis Hamilton in 2017 en 2018) en twee jaar voor Aston Martin (twee keer twaalfde).

Lees ook
• Speel mee ons Formule 1-spel: neem jij Max Verstappen op in jouw team?
• Voor de agenda: dit zijn allemaal belangrijke data voor het nieuwe Formule 1-seizoen


Kalender Formule 1


Formule 1 klassement

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *